رینگ پیستون

واژه رینگ برگرفته از یک کلمه انگلیسی پیستون که به همان شکل اصلی در زبان فارسی رایج شده و معنای آن حلقه است. این عبارت در اصطلاح به حلقه های فلزی گفته می شود که در روی پیستون قرار می گیرند. رینگ های پیستون از جنس چدن خاکستری ساخته می شوند. زیرا فلزی است مقاوم که در برابر گرما حساسیت کمی از خود نشان می دهد و در ضمن دارای قابلیت ارتجاعی خوبی است.

تعدا رینگ ها در هر پیستون بسته به نوع موتور و تراکم مورد نظر از سه تا پنج و گاهی تا هفت رینگ متغیر است. موتورهای بنزینی معمولی به ندرت دارای بیش از سه تا چهار رینگ هستند اما موتورهای دیزلی معمولا دارای پنج تا هفت رینگ در هر پیستون هستند.

وظایف رینگ پیستون

چون نمی توان پیستون را چنان ساخت که خود به خود سیلندر را آب بندی کند. بنابراین در ناحیه فوقانی پیستون شیارهای رینگ نشین تعبیه می کنند.

۱- کاهش سطح تماس میان پیستون و جداره سیلندر تا حداقل ممکن

۲- جلوگیری از اصطکاک و ممانعت از فرسودگی بیش از حد

۳- کنترل روغن و روغن کاری در فاصله بین دیواره سیلندر و پیستون

۴- آب بندی محفظه احتراق و جلوگیری از نشت گاز از اطراف پیستون

۵- جمع آوری و پاک کردن روغن از جداره سیلندر و جلوگیری از ورود آن به محفظه احتراق

۶- انتقال گرما از پیستون به جداره سیلندر که دمای پایین تری دارد.

در پیستون دو نوع رینگ فشاری و روغنی وجود دارد.

بر روی بیشتر پیستون موتورهای بنزینی سه عدد رینگ نصب می شود. دو رینگ بالا، رینگ های فشاری اند. این رینگ ها سبب می شوند که فشار ناشی از تراکم و احتراق در محفظه سیلندر حبس شود. رینگ پایینی رینگ روغن است. این رینگ، روغن اضافی را از جداره سیلندر پاک کرده و آن را به کارتر برمی گرداند. این رینگ فقط به اندازه ای روغن را روی جداره سیلندر باقی می گذارد که لایه فیلم روغن برای روغن کاری پیستون و رینگ تشکیل شود.

قطر رینگ پیستون اندکی از قطر سیلندر بیشتر است. و به علت داشتن خاصیت فنری قابل انطباق با استوانه سیلندر هستند. رینگ ها در یک نقطه بریدگی دارند در نتیجه می توان آن ها را برای نصب روی پیستون باز کرد. و سپس در هنگام قرار دادن پیستون در سیلندر آن ها را جمع کرد.

وقتی رینگ های پیستون را جمع می کنیم تنش اولیه در آن ها به وجود می آید و سبب می شود به جداره سیلندر فشار بیاورند. فاصله بین دو لبه رینگ پس از نصب آن در سیلندر را دهانه رینگ می نامند که باید با فیلر مناسب اندازه گیری شود تا از مناسب بودن آن اطمینان حاصل کرد.

#قطعه خودرو #پراید #پژو #ایرانخودرو#سایپا #بوش #لوازم یدکی #خودرو #تسمه #تیغه #سنسور #رینگ #ریک #پلوس #اس۴تی #شمع #انجیکا #تک پلاتین #ان کاسی#نیلوخودرو #nkc##لنت #ترمز

دیدگاه‌ها ۰

*
*